Login
(0)
Ver contenido del carrito.

Colecciones

Publicaciones

Socialisme i justícia distributiva. G. A. Cohen, el marxisme analític i la igualtat

Autor:Digón Martín, Raül;
Mención de responsabilidad:Pròleg de Ramón Máiz
Tipo de edición:
Materia:Socialismo; Teoría política
Editor:Centro de Estudios Políticos y Constitucionales. Mº de la Presidencia
ISBN:978-84-259-1800-1
Tipología :Publicación unitaria
Colección:Estudios Políticos
Sumario:
Índice de la obra
Edición:
Lugar edición:Madrid
Año edición:2019
Dimensiones:21 x 15 700
Precio:28,85 €, sin iva
Coeditor:
Número de páginas:543 págs.
Soporte:Libro
Lengua:Catalán
Compartir:
Aquest llibre reconstrueix i analitza els trets fonamentals de la trajectòria filosòfica de Gerald Cohen, aixi com les premisses metodològiques i el gruix de debats principals del Marxisme analític, corrent intel.lectual que ell esperonà. Mitjançant l'analisi sistemàtica de l'obra de Cohen, s'estudia l'evolució del seu compromís amb la igualtat, com a eix de continuïtat entre les successives etapes del seu pensament, que inclouen el forcejament teòric amb Marx, Nozick, Dworkin o Rawls. Per tant, la reconsideració del materialisme històric, la crítica del llibertarisme o la reflexió sobre l'igualitarisme de la sort i la teoria de la justícia com a equitat són objecte d'anàlisi. Igualment, s'examinen destacades discussions teòriques entre els membres del Grup de setembre, nucli del Marxisme analític que, a més de Cohen, aplega figures com Roemer, Elster, Przeworski, Van Parijs o Wright, entorn la polèmica de les explicacions funcionals i la teoria de joxs en les ciències socials, l'anàlisi de l'explotació i les classes, la justícia distributiva o les propostes de socialisme de mercat i renda bàsica. El llibre subratlla la vigència del llegat d'aquesta escola per repensar una política progressista per al nostre temps.
Raül Digón Martín és doctor en Ciència Política per la Universitat de Barcelona, llicenciat en Filosofia i en Dret per la mateixa universitat i màster en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra. Professor de Teoria Política al Departament de Ciència Política, Dret Constitucional i Filosofia del Dret (UB) des del curs 2008/09. Ha publicat diversos treballs i traduccions sobre pensament social i polític, ideologies, teories de la justícia i memòria democràtica, eixos de la seva recerca acadèmica. També és membre del cos tècnic superior de la Generalitat de Catalunya, on ha treballat com a jurista en àrees professionals com les relacions laborals, l'activitat parlamentària i les polítiques públiques de memòria històrica. Forma part del Grup de Recerca Consolidat Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (UB).

Otros libros que también le pueden interesar

  • Tratado del Consejo y de los Consejeros de los Príncipes. Dirigido al muy alto y serenísimo Señor Cardenal Alberto, Legado y Archiduque DaustriaFelippe, Bartolomé Teoría política; Historia Moderna; Administración pública; España26,92 €, sin iva
  • Nación y nacionalismos en la España de las autonomíasVV.AA.Nacionalismo; Teoría política19,23 €, sin iva
  • El pensamiento político de John Stuart Mill en su contexto intelectual: Una aproximación conceptualLópez, RosarioTeoría política14,42 €, sin iva

Calidad del sello editorial Centro de Estudios Políticos y Constitucionales


La editorial del Centro de Estudios Políticos y Constitucionales se encuentra entre las 25 mejores editoriales de literatura científica de nuestro país, según estudios realizados por el Grupo EC3 de la Universidad de Granada, que elabora el índice Publishers Scholar Metrics (PSM), y por el Grupo de Investigación sobre el Libro Académico (ILIA) del CSIC, que elabora el Scholarly Publishers Indicators (SPI). Ambos índices miden la calidad de las editoriales españolas, para ello el PSM tiene en cuenta el número de citas que reciben los libros, y el SPI la opinión de los académicos.

 NOTA SOBRE LA CALIDAD DEL SELLO EDITORIAL CENTRO DE ESTUDIOS POLÍTICOS Y CONSTITUCIONALES


Vídeo sobre las actividades de Publicaciones del CEPC